Oskar

De milieuvriendelijke verdamper!

 104,30 149,00

Oskar

De milieuvriendelijke verdamper!

 104,30 149,00

  Wissen
  Stadler form Oskar Humidifier luchtbevochtigers
  Oskar

  Oskar

  Als je last hebt van droge lucht in huis is Oskar de juiste oplossing. Dankzij de geïntegreerde hygrostaat stel je eenvoudig de gewenste luchtvochtigheid in. Zo kies je uit 5 verschillende standen die de luchtvochtigheid tussen 40 en 55 procent brengen. Oskar meet continu het percentage aan vocht in de lucht. Wanneer dit te laag is, start hij automatisch met bevochtigen. Zo heb jij er geen omkijken meer naar. Blauwe LED-lampjes geven het ingestelde niveau weer. Beginnen ze te knipperen? Dan is de gewenste luchtvochtigheid bereikt!

  Kleur

  , , ,

  Systeem

  OUTPUT (UP TO)

  370 g/h

  Grootte van de kamer

  Outputniveaus

  Eigenschappen

  , , , , , , , , , , , , ,

  Energiegebruik

  Afmetingen (b/h/d)

  Gewicht

  Watertankgrootte

  Geluidsniveau

  Gebruiksaanwijzing

  Faq

  Waarom laat mijn externe meetapparaat een andere luchtvochtigheid zien dan Oskar?

  Het zou kunnen dat je externe hygrometer en Oskar verschillende waarde laten zien omdat de apparaten op verschillende posities (hoogtes) in de kamer zijn geplaatst. Een verschil in vochtigheid is afhankelijk van de luchttoevoer en de temperatuur. Een afwijking van +/- 5% is normaal, afhankelijk van het type apparaat. Oskar laat de accurate vochtigheid levels zien als hij centraal in de kamer gepositioneerd is, zodat de kamerlucht zo vrij mogelijk naar de sensor kan stromen. Als dit niet mogelijk is, raden we het aan om Oskar op de muur te positioneren met niks om zich heen voor 30 cm. Oskar kan je niet ‘verstoppen’ in de hoek van een kamer of achter een bank/meubelstuk omdat dit negatieve gevolgen heeft op de luchtvochtigheidsgraad als de efficiëntie van het verspreiden van luchtvochtigheid.

  Waarom knipperen de LEDs boven de hygrostaat?

  De knipperende LEDs van de hygrostaat geven aan dat de gewenste luchtvochtigheid is bereikt en dat het apparaat automatisch is uitgegaan.
  Je kan de hygrostaat gebruiken om de gewenste luchtvochtigheid in te stellen. Dit doe je door op de hygrostaat knop te drukken. Je kan kiezen voor de volgende levels: 40% relatieve luchtvochtigheid (1 blauwe lamp), 45% (2 blauwe lampjes), 50% (3 blauwe lampjes), 55% (4 blauwe lampjes), continue werking (5 blauwe lampjes). Neem in acht dat de hygrostaat wat tijd nodig heeft om de de huidige luchtvochtigheid te meten in de kamer.

  De hygrostaat gaat automatisch aan als de luchtvochtigheid lager is in de kamer dan de waarde ingesteld

  Kunnen de filters zonder een plastic frame op dezelfde manier gebruikt worden als de filters met een plastic frame for Oskar?

  Ja, beide filter versies kunnen gebruikt worden met Oskar. We hebben recentelijk de filter geupdate dat werkt zonder de plastic frame. Er zijn twee redenen voor deze update: Als eerste waren we in staat de hoeveelheid afval te verminderen door het plastic frame te elimineren. De nieuwe filters zijn gemaakt van een textiel- en plantstof. Ten tweede zorgt het nieuwe materiaal voor een hogere vochtigheid resultaat.

  Waarom displayed Oskar dat het geen water meer heeft (rode LED staat aan)?

  Check allereerst of het vlotterventiel (zie A) naar boven en beneden kan worden bewogen. Het zou kunnen dat deze geblokkeerd is door teveel kalk/viezigheid. Ontkalk de watertank regelmatig om een probleem-vrije werking te bewerkstelligen

  Oskar bestaat uit twee onderdelen: een bovenste gedeelte en een onderste gedeelte. Als het bovenste gedeelte niet precies op de juiste positie op het onderste gedeelte staat, maakt het vlotterventiel geen contact met de elektronische onderdelen van het bovenste gedeelte. Positioneer het bovenste gedeelte correct om contact te maken.
  Als beide gevallen niet van toepassing zijn, til het bovenste gedeelte op en maak het contact gedeelte (zie B en C) schoon met een vochtige doek. Maak het vervolgens weer droog en breng het bovenste gedeelte weer aan op het onderste gedeelte.

  Waarom brandt de LED die fungeert als herinnering om de filter te vervangen terwijl ik de filters heb vervangen?

  Na het vervangen van de filters gaat de herinnerings LED voor het vervangen van de filter niet automatisch uit. Druk op de reset knop voor 5 seconden (zie A), totdat de blauwe LED continu aan staat.

  Waarom heeft mijn Oskar geen LED filter-memo functie?

  De filter-memo functie was toegevoegd in 2015 als onderdeel van de technische modificaties van Oskar. Producten die voor 2015 zijn geproduceerd hebben niet deze functie.

  Waarom verhoogt de luchtvochtigheid niet terwijl Oskar aanstaat?

  Zet het output level op de hoogste setting. De grootte van de kamer, de hoogte van de kamer (2.5 m) en of de kamer deuren heeft spelen ook een rol. Als de kamer deuren open staan, worden de aangrenzende kamers ook meegenomen in de totale oppervlakte. Met een relatief lage luchtvochtigheid (minder dan 35%) zal deze niet onmiddellijk stijgen. Dit komt omdat vloeren, meubels en muren eerst vochtigheid opnemen, voordat het in de lucht terecht komt. Het kan tot twee weken duren voordat alles de vochtigheid heeft opgenomen en vervolgens in de lucht terecht kan komen om de luchtvochtigheid te vergroten. Zolang je de watertank regelmatig moet bijvullen, werkt je Oskar goed. Als de filtercassette meer dan twee maanden oud is of het bovenste gedeelte is hard en niet meer ondergedompeld in water, moet het vervangen worden.

  Hoe kan ik Oskar schoonmaken?

  Om de binnenkant schoon te maken, verwijder de filter cassette en spoel de water tank leeg. Gebruik een zachte borstel of een spons om de tank grondig schoon te maken. Ontkalk de water tank regelmatig, afhankelijk van hoe hard je water is. Spoel grondig het water uit de watertank nadat je deze hebt ontkalkt en droog dit voordat je de luchtbevochtiger weer aan zet.
  Kijk voor meer op deze video

  Waar kan ik Oskar’s filter cassettes weggooien?

  Gebruikte filter cassettes kunnen weggegooid worden met gewone huishoudelijk afval.

  Hoe vaak moet ik de filter cassettes vervangen?

  Om de luchtbevochtiger zo ideaal en hygiënisch mogelijk te laten werken, moet de filtercassette elke twee maanden worden vervangen. Als de filtercassette gebruikt is voor een lange periode, kan dit negatieve effecten hebben op de luchtvochtigheid aan de ene kant, en aan de andere kant kan de antibacteriële werking van de filtercassette kan niet meer verzekerd worden. De filtercassette is gewoonlijk te verkrijgen waar je het apparaat hebt aangeschaft.

  Waarom is de verdamping cassette verkleurd of beschimmeld?

  Een lichtgele of bruine verkleuring van het filtermateriaal, voornamelijk in het bovenste gedeelte, is normaal. Het overgebleven water moet worden leeggehaald als je Oskar voor een tijdje niet gebruikt. Als de verdamping cassette ondergedompeld is in water voor een langere tijd, zonder dat de ventilator aan staat, algen of schimmel kan verschijnen. Om dit te voorkomen, haal het apparaat leeg en geef de filtercassette wat tijd om te drogen. Hervul het water als je Oskar weer regelmatig gaat gebruiken.

  Waarom veranderen de filtercasettes van kleur?

  De stoffen in het kraanwater zijn de reden voor de verandering van kleur. De filtercassette verandert aan de hand van het water kwaliteit. Het ziet er wellicht niet mooi uit, maar het kan geen kwaad. Als je de filtercassette al een tijdje niet meer hebt gebruikt, kan je hem omdraaien en doorgaan met gebruiken. Als de filtercassette ouder is dan twee maanden, vervang deze dan met een nieuwe (zie: “Hoe vaak moet ik de filter cassette vervangen?”).

  Hoe kan ik de ventilator van Oskar schoonmaken?

  Lees graag de instructies op het label aan de binnenkant van het bovenste gedeelte van Oskar. Als je model geen label heeft, betekent dit dat je een vroeger model hebt dat schoongemaakt kan worden met een stofzuiger of door een technicus.

  Kan Oskar worden gebruikt met een Timer Switch?

  Ja, Oskar gaat automatisch aan als de stroomvoorziening is onderbroken.

  Waar plaats ik de Zilveren Kubus in Oskar?

  De afbeelding laat zien van de Zilveren Kubus zien in het waterreservoir van Oskar. Verwijder het bovenste gedeelte van het apparaat en plaats de zilveren kubus in de aangewezen posities.

  Mijn Vraag

  Video

  VIDEO OF DEHUMIDIFIER ALBERT

  This video shows the features of Albert dehumidifier.

  Aanbieding!
   
   18,90  16,07
  Aanbieding!
   
  Aanbieding!
   

  Matti Walker

  Matti Walker

  Max en Fred zijn ontworpen door de getalenteerde Zwitserse ontwerper Matti Walker uit Zug. Sinds 1991 heeft hij een eigen studio voor grafische kunst en design. Sinds zijn studie aan de School van Heinrich Frieling is hij expert in kleuren en heeft hij sterke vaardigheden ontwikkeld voor 3-dimensionale vormen die emotioneel aantrekkelijk zijn.

   
   20,30 26,90
  Aanbieding!
   
   289,00  274,00
  Aanbieding!
   
   469,00  454,00
   
   
   83,30 119,00
  Korting
   
   
   104,30 149,00
   
   27,30 39,00
  Aanbieding!
   
   125,00  106,25

  Matti Walker

  Max en Fred zijn ontworpen door de getalenteerde Zwitserse ontwerper Matti Walker uit Zug. Sinds 1991 heeft hij een eigen studio voor grafische kunst en design. Sinds zijn studie aan de School van Heinrich Frieling is hij expert in kleuren en heeft hij sterke vaardigheden ontwikkeld voor 3-dimensionale vormen die emotioneel aantrekkelijk zijn.

   
   20,30 26,90
  Aanbieding!
   
   289,00  274,00
  Aanbieding!
   
   469,00  454,00
   
   
   83,30 119,00
  Korting
   
   
   104,30 149,00
   
   27,30 39,00
  Aanbieding!
   
   125,00  106,25

   Kleur

   , , ,

   Systeem

   OUTPUT (UP TO)

   370 g/h

   Grootte van de kamer

   Outputniveaus

   Eigenschappen

   , , , , , , , , , , , , ,

   Energiegebruik

   Afmetingen (b/h/d)

   Gewicht

   Watertankgrootte

   Geluidsniveau

   Gebruiksaanwijzing

   Faq

   Waarom laat mijn externe meetapparaat een andere luchtvochtigheid zien dan Oskar?

   Het zou kunnen dat je externe hygrometer en Oskar verschillende waarde laten zien omdat de apparaten op verschillende posities (hoogtes) in de kamer zijn geplaatst. Een verschil in vochtigheid is afhankelijk van de luchttoevoer en de temperatuur. Een afwijking van +/- 5% is normaal, afhankelijk van het type apparaat. Oskar laat de accurate vochtigheid levels zien als hij centraal in de kamer gepositioneerd is, zodat de kamerlucht zo vrij mogelijk naar de sensor kan stromen. Als dit niet mogelijk is, raden we het aan om Oskar op de muur te positioneren met niks om zich heen voor 30 cm. Oskar kan je niet ‘verstoppen’ in de hoek van een kamer of achter een bank/meubelstuk omdat dit negatieve gevolgen heeft op de luchtvochtigheidsgraad als de efficiëntie van het verspreiden van luchtvochtigheid.

   Waarom knipperen de LEDs boven de hygrostaat?

   De knipperende LEDs van de hygrostaat geven aan dat de gewenste luchtvochtigheid is bereikt en dat het apparaat automatisch is uitgegaan.
   Je kan de hygrostaat gebruiken om de gewenste luchtvochtigheid in te stellen. Dit doe je door op de hygrostaat knop te drukken. Je kan kiezen voor de volgende levels: 40% relatieve luchtvochtigheid (1 blauwe lamp), 45% (2 blauwe lampjes), 50% (3 blauwe lampjes), 55% (4 blauwe lampjes), continue werking (5 blauwe lampjes). Neem in acht dat de hygrostaat wat tijd nodig heeft om de de huidige luchtvochtigheid te meten in de kamer.

   De hygrostaat gaat automatisch aan als de luchtvochtigheid lager is in de kamer dan de waarde ingesteld

   Kunnen de filters zonder een plastic frame op dezelfde manier gebruikt worden als de filters met een plastic frame for Oskar?

   Ja, beide filter versies kunnen gebruikt worden met Oskar. We hebben recentelijk de filter geupdate dat werkt zonder de plastic frame. Er zijn twee redenen voor deze update: Als eerste waren we in staat de hoeveelheid afval te verminderen door het plastic frame te elimineren. De nieuwe filters zijn gemaakt van een textiel- en plantstof. Ten tweede zorgt het nieuwe materiaal voor een hogere vochtigheid resultaat.

   Waarom displayed Oskar dat het geen water meer heeft (rode LED staat aan)?

   Check allereerst of het vlotterventiel (zie A) naar boven en beneden kan worden bewogen. Het zou kunnen dat deze geblokkeerd is door teveel kalk/viezigheid. Ontkalk de watertank regelmatig om een probleem-vrije werking te bewerkstelligen

   Oskar bestaat uit twee onderdelen: een bovenste gedeelte en een onderste gedeelte. Als het bovenste gedeelte niet precies op de juiste positie op het onderste gedeelte staat, maakt het vlotterventiel geen contact met de elektronische onderdelen van het bovenste gedeelte. Positioneer het bovenste gedeelte correct om contact te maken.
   Als beide gevallen niet van toepassing zijn, til het bovenste gedeelte op en maak het contact gedeelte (zie B en C) schoon met een vochtige doek. Maak het vervolgens weer droog en breng het bovenste gedeelte weer aan op het onderste gedeelte.

   Waarom brandt de LED die fungeert als herinnering om de filter te vervangen terwijl ik de filters heb vervangen?

   Na het vervangen van de filters gaat de herinnerings LED voor het vervangen van de filter niet automatisch uit. Druk op de reset knop voor 5 seconden (zie A), totdat de blauwe LED continu aan staat.

   Waarom heeft mijn Oskar geen LED filter-memo functie?

   De filter-memo functie was toegevoegd in 2015 als onderdeel van de technische modificaties van Oskar. Producten die voor 2015 zijn geproduceerd hebben niet deze functie.

   Waarom verhoogt de luchtvochtigheid niet terwijl Oskar aanstaat?

   Zet het output level op de hoogste setting. De grootte van de kamer, de hoogte van de kamer (2.5 m) en of de kamer deuren heeft spelen ook een rol. Als de kamer deuren open staan, worden de aangrenzende kamers ook meegenomen in de totale oppervlakte. Met een relatief lage luchtvochtigheid (minder dan 35%) zal deze niet onmiddellijk stijgen. Dit komt omdat vloeren, meubels en muren eerst vochtigheid opnemen, voordat het in de lucht terecht komt. Het kan tot twee weken duren voordat alles de vochtigheid heeft opgenomen en vervolgens in de lucht terecht kan komen om de luchtvochtigheid te vergroten. Zolang je de watertank regelmatig moet bijvullen, werkt je Oskar goed. Als de filtercassette meer dan twee maanden oud is of het bovenste gedeelte is hard en niet meer ondergedompeld in water, moet het vervangen worden.

   Hoe kan ik Oskar schoonmaken?

   Om de binnenkant schoon te maken, verwijder de filter cassette en spoel de water tank leeg. Gebruik een zachte borstel of een spons om de tank grondig schoon te maken. Ontkalk de water tank regelmatig, afhankelijk van hoe hard je water is. Spoel grondig het water uit de watertank nadat je deze hebt ontkalkt en droog dit voordat je de luchtbevochtiger weer aan zet.
   Kijk voor meer op deze video

   Waar kan ik Oskar’s filter cassettes weggooien?

   Gebruikte filter cassettes kunnen weggegooid worden met gewone huishoudelijk afval.

   Hoe vaak moet ik de filter cassettes vervangen?

   Om de luchtbevochtiger zo ideaal en hygiënisch mogelijk te laten werken, moet de filtercassette elke twee maanden worden vervangen. Als de filtercassette gebruikt is voor een lange periode, kan dit negatieve effecten hebben op de luchtvochtigheid aan de ene kant, en aan de andere kant kan de antibacteriële werking van de filtercassette kan niet meer verzekerd worden. De filtercassette is gewoonlijk te verkrijgen waar je het apparaat hebt aangeschaft.

   Waarom is de verdamping cassette verkleurd of beschimmeld?

   Een lichtgele of bruine verkleuring van het filtermateriaal, voornamelijk in het bovenste gedeelte, is normaal. Het overgebleven water moet worden leeggehaald als je Oskar voor een tijdje niet gebruikt. Als de verdamping cassette ondergedompeld is in water voor een langere tijd, zonder dat de ventilator aan staat, algen of schimmel kan verschijnen. Om dit te voorkomen, haal het apparaat leeg en geef de filtercassette wat tijd om te drogen. Hervul het water als je Oskar weer regelmatig gaat gebruiken.

   Waarom veranderen de filtercasettes van kleur?

   De stoffen in het kraanwater zijn de reden voor de verandering van kleur. De filtercassette verandert aan de hand van het water kwaliteit. Het ziet er wellicht niet mooi uit, maar het kan geen kwaad. Als je de filtercassette al een tijdje niet meer hebt gebruikt, kan je hem omdraaien en doorgaan met gebruiken. Als de filtercassette ouder is dan twee maanden, vervang deze dan met een nieuwe (zie: “Hoe vaak moet ik de filter cassette vervangen?”).

   Hoe kan ik de ventilator van Oskar schoonmaken?

   Lees graag de instructies op het label aan de binnenkant van het bovenste gedeelte van Oskar. Als je model geen label heeft, betekent dit dat je een vroeger model hebt dat schoongemaakt kan worden met een stofzuiger of door een technicus.

   Kan Oskar worden gebruikt met een Timer Switch?

   Ja, Oskar gaat automatisch aan als de stroomvoorziening is onderbroken.

   Waar plaats ik de Zilveren Kubus in Oskar?

   De afbeelding laat zien van de Zilveren Kubus zien in het waterreservoir van Oskar. Verwijder het bovenste gedeelte van het apparaat en plaats de zilveren kubus in de aangewezen posities.

   Mijn Vraag

   Video

   VIDEO OF DEHUMIDIFIER ALBERT

   This video shows the features of Albert dehumidifier.

   Aanbieding!
    
    18,90  16,07
   Aanbieding!
    
   Aanbieding!
    

   Matti Walker

   Matti Walker

   Max en Fred zijn ontworpen door de getalenteerde Zwitserse ontwerper Matti Walker uit Zug. Sinds 1991 heeft hij een eigen studio voor grafische kunst en design. Sinds zijn studie aan de School van Heinrich Frieling is hij expert in kleuren en heeft hij sterke vaardigheden ontwikkeld voor 3-dimensionale vormen die emotioneel aantrekkelijk zijn.

    
    20,30 26,90
   Aanbieding!
    
    289,00  274,00
   Aanbieding!
    
    469,00  454,00
    
    
    83,30 119,00
   Korting
    
    
    104,30 149,00
    
    27,30 39,00
   Aanbieding!
    
    125,00  106,25

   Matti Walker

   Max en Fred zijn ontworpen door de getalenteerde Zwitserse ontwerper Matti Walker uit Zug. Sinds 1991 heeft hij een eigen studio voor grafische kunst en design. Sinds zijn studie aan de School van Heinrich Frieling is hij expert in kleuren en heeft hij sterke vaardigheden ontwikkeld voor 3-dimensionale vormen die emotioneel aantrekkelijk zijn.

    
    20,30 26,90
   Aanbieding!
    
    289,00  274,00
   Aanbieding!
    
    469,00  454,00
    
    
    83,30 119,00
   Korting
    
    
    104,30 149,00
    
    27,30 39,00
   Aanbieding!
    
    125,00  106,25